Boot Camp

Boot Camp

Sürüm: 3.3

Boyut: 199 Mb

Dil: İngilizce

Sistem: Mac OS X 10.6.8

Lisans: Ücretsiz (Freeware)

İndirme: 24999

Editör Puanı : Kullanıcı Puanı :
Boot Camp Mac Windows Kurma Emilatörü
Üreticiden: Boot Camp, Mac’inizdeki bilgilere dokunmadan Windows XP kurmanıza olanak sağlıyor.  Tabii kendi Windows’unuzu edinmeniz gerekmekte, çünkü Apple firması Microsoft Windows işletim sistemini satmıyor ve bu işletim sistemini desteklemiyor.


(1). Ancak Boot Camp ile İnternet’te saatlerinizi sürücü bulmak ve indirmekle harcamayasınız diye Windows için gerekli tüm sürücüler gelmekte. 


Tüm sürücüleri bir CD’ye yazabilirsiniz.

Windows Xp’yi emülatörsüz çalıştırın

Boot Camp ile kurulum bittiğinde Mac OS X ve Windows arasında seçim yapmak için, açılışta option tuşuna basmanız yeterli (eski Windows kullanıcıları tarafından “alt” olarak da bilinir). Mac’iniz Windows’u tamamen emülatörsüz çalıştırır. Mac OS X’e geri dönmek için sadece bilgisayarı yeniden başlatın.

İhtiyacınız olacaklar

● Mac OS X Tiger v10.4.6 veya daha sonrası
● En yeni bellenim güncellemeleri
● 10GB boş sabit sürücü alanı
● Intel temelli bir Mac
● Kayıt edilebilir boş bir CD
● Kurulum ve Düzenleme Kılavuzunu basmanız için bir yazıcı (Windows’u kurmadan basmanız gerekir)
● Windows XP, Service Pack 2, Home veya Professional yükleme CD’si (Çoklu disk, güncelleme veya Media Center versiyonu olmamalıdır)

Boot Camp parkuru

Boot Camp Beta, Mac’inizde Windows çalıştırmanıza imkan sağlıyor. Aşağıdaki adımları takip ederek çalıştırabilirsiniz:

● İlk olarak, Intel tabanlı Mac’inizi en son Mac OS X ve bellenim sürümüne güncellediğinizden emin olun. Bu güncelleme Boot Camp’i kullanmanızı mümkün kılan teknolojiler barındırıyor. Kurulum ve Düzenleme Kılavuzunu basmanız da akıllıca olur.

● Boot Camp ile , Windows’un Mac’e özel donanımları tanıyabilmesi için gerekli olan sürücüleri bir CD’ye yazabilirsiniz. Bunu Windows kurulumuna başlamadan önce yapmanız çok önemlidir.
● Yazılım, Windows kurulumu için gerekli olan sabit sürücü alanını da Mac dosyalarınızın yerini değiştirmeden ayırmanızı sağlar. Sadece kaydırma çubuğunu çekerek Windows için gerekli gördüğünüz yeri ayırın. Boot Camp, sabit sürücünüzdeki Windows bölümlerini kaldırmanıza da olanak sunuyor.
● Windows kurulum diskini takın, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows kurulumunu takip edin. Dikkat etmeniz gereken kısım C: sürücüsünü elle seçmeniz gerektiğidir. Bunu doğru yaptığınızdan emin olun. Eğer bunu doğru yapmazsanız, yanlışlıkla Mac dosyalarınızı silebilirsiniz. Unutmayın ki Apple firması, Microsoft Windows işletim sistemini satmıyor ve desteklemiyor.
● Kurulum işlemini başarıyla tamamlandıktan ve Mac’inizde Windows’u başlattıktan sonra daha önceden yazdığınız sürücü CD’sine ihtiyaç duyacaksınız. CD’yi takınca otomatik olarak sürücüleri kuracaktır. Yardımcı olacak püf noktalar için Kurulum ve Düzenleme Kılavuzuna bakabilirisiniz.
● Windows sisteminizi korumanız ve güncellemeniz gerektiğini unutmayın

İndirme Seçenekleri:
indir

Yapılan Yorumlar
Yorum Yapın
Ad Soyad : E-posta Adresi :
Güvenlik Kodu :