Seyahat otomasyonu

Seyahat otomasyonu

Sürüm:

Boyut: 2.15 MB

Dil: Türkçe

Sistem: Windows Tümü

Lisans: Kısıtlı (Demo)

İndirme: 3916

Editör Puanı : Kullanıcı Puanı :
  • Otobüs firmalarının farklı yerlerdeki şubeleri vasıtasıyla online rezervasyon yapmalarını ve bilet kesmelerini sağlar.
  • Örneğin Ankara’da kesilen bir bilet veya ayrılan bir koltuk İstanbul’daki bir şubeden anında görülebilir.
  • Ayrılan koltuğun veya kesilen biletin özellikleri renkler vasıtasıyla belirtilmiştir. Bayana ayrılan yerler dahi kolaylıkla anlaşılabilmektedir.
  • Sefere ilişkin bilgiler internet üzerindeki veritabanında tutulmakta, böylelikle tüm şubeler ulaşabilmektedir. Bilet gelirlerine ilişkin bilgiler ise sadece bilet kesen firmanın bilgisayarında kalmakta, böylece hesapların karışması ve diğer şubeler tarafından görülmesi önlenmektedir.
  • Günlük bilet gelirleri ve firmaya ödenen komisyon otomatik olarak hesaplanmakta ve günlük olarak bildirilmektedir.
  • Programı kullanmaya başlamadan önce bir defaya mahsus olmak üzere firmaya ait bilgiler tanımlanmalıdır.
  • Bu bölümde firmaya ait logo ve renk bilgileri girilebilmektedir.
  • Ayrıca, Merkez Tanımlama tuşuna basılarak çok kolay bir şekilde hareket noktaları girilebilmektedir.
  • Firma bilgileri girildikten sonra yapılan seferler yine bir defaya mahsus tanımlanmalıdır. (Örneğin Hergün Adana’dan İstanbul’a hareket eden bir otobüsümüz var. Güzergah boyunca Mersin’e ve Antalya’ya da uğruyor. Gidilecek yer kısmına aralarında boşluk bırakarak ‘Mersin Antalya İstanbul’ yazmamız gerekiyor. Kaydı tamamladıktan sonra seferin günlük mü olduğu yoksa haftanın belli günlerinde mi yapıldığı seçildikten sonra Periyod Oluştur tuşuna basarsak, seferin bir aylık kaydı otomatik olarak yapılmış olur, hergün geçerliliğini yitiren seferler otomatik olarak sistemden silinecek, yine bir ayı tamamlayacak şekilde gerekli ekleme yapılacaktır.
    Gerekli tanımlamalar yapıldıktan sonra bilet kesmek veya rezervasyon yapmak için Bilet/Rezervasyon tuşuna tıklamak gerekmektedir. Açılacak ekranda sol üst kısımda yolcunun isteğine göre tarih, hareket noktası ve gidilecek yer seçildikten sonra sorgula tuşuna basıldığında, alt kısımda seferler listelenecektir. Seçilen sefere ait bilgiler ekranın ortasındaki bölümde, otobüsün koltuk düzeni ise sağ taraftaki mavi alanda görülebilmektedir. Rezervasyon yapılan koltuk mavi ile, bilet kesilen koltuk ise kırmızı ile gösterilmekte, yolcu bayan ise B harfi ile erkek ise E harfi ile doldurulmaktadır. Rezervasyon işlemi veya bilet kesme işlemi yapılmak istendiğinde, ekranın sol tarafındaki bilgiler girilerek ilgili düğmeye tıklanabilmektedir. Bilet kesiminde yazıcı yazan kutucuk tıklanırsa, bilet doğrudan yazıcıya gönderilecek,kutucuk seçili hale getirilmezse bilet önce ekranda görüntülenecek, istenirse yazdırılacaktır. Yine bu ekrandan önceden yapılan rezervasyonlar, kesilen biletler ve yolcu listesine ilgili düğmeler tıklanarak ulaşılabilir.
    Programın ana ekranından ilgili düğmelere tıklanarak yolcu listesi alınabilmekte, rezervasyon bölümünden opsiyon süresi geçmiş rezervasyonlara bakılabilmekte, rezervasyon iptali yapılabilmektedir. Not: Program demo modunda çalıştığında girilen bilgiler demo programı kullanan kişiler tarafından paylaşılır. Satın alma işlemini müteakip, program firma için özelleştirilir ve koruma altına alınır. Eğer Programı satın almak isterseniz programın teknik destek ve tum sunucu giderleri dahil aylık 40 YTL ücret ödemeniz gerekmektedir eğer programı tamamen satın almak isterseniz programın fiyatı 3000 YTL dir.Programın Tam Sürümünü Sitemiz üzerinden Satın Alabilirsiniz bunun için yukarıdaki indir butonun yanındaki satın al butonuna tıklamanız yeterlidir.

    İndirme Seçenekleri:
    indir

    Yapılan Yorumlar
    Yorum Yapın
    Ad Soyad : E-posta Adresi :
    Güvenlik Kodu :