TrueCrypt

TrueCrypt

Sürüm: 7.1a

Boyut: 3.30 Mb

Dil: İngilizce

Sistem: Windows Tümü

Lisans: Ücretsiz (Freeware)

İndirme: 6933

Editör Puanı : Kullanıcı Puanı :
TrueCrypt Ücretsiz Şifreleme Programı
Açık bir şekilde geliştirilmeye dayalı olan bu ücretsiz şifreleme programı TrueCrypt ile var olmayan sürücüler oluşturabilir, gerekli olan bilgilerinizi çok kolay bir yol kullanarak ve kendinize özel bir şifre belirleyerek güvenliğini sağlayabilirsiniz. 


TrueCrypt ile oluşturduğunuz sanal sürücülere şifre koyarak içine kopyaladığınız her türlü veriyi şifre gerektiren bir klasör içinde saklı tutar. Bu saklı verileri usb bellek veya diğer taşınabilir sürücülerde de güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. 
Şifrelenmiş verileri bir başka kaynağa veya diske kopyalamak da oldukça basittir.


 Ancak, verileri nerde açmak isterseniz isteyin size en başta belirlediğiniz şifre sorulacaktır. TrueCrypt programının bu şekilde çalışmasının sebebi size ait olan dosyaların güvenliğini sağlaması ve başkaları tarafından kullanılmasını engellemek istemesidir.


TrueCrypt programında Twofish, Blowfish, Triple DES, AES-256, CAST5, Serpent gibi şifreleme teknikleri kullanılmaktadır. Burada oluşturacağınız sanal sürücüleri NTFS veya FAT32 formatında da oluşturabiliyorsunuz. Programın bir diğer özelliği de klavyeden kısa yol tuşları ile dosyayı sürücüye atabilmenizdir. TrueCrypt programı Windows programları arasında ücretsiz olarak sunulan en iyiler listesine adını yazdırmış bir programdır.

İndirme Seçenekleri:
indir

Yapılan Yorumlar
Yorum Yapın
Ad Soyad : E-posta Adresi :
Güvenlik Kodu :
Ekran Görüntüleri